Limburgse groene projecten

Groene energieprojecten

Door samen te werken met Limburgse ondernemers en partners, wordt de energie zoveel mogelijk binnen de eigen provinciegrenzen gewonnen. Bijvoorbeeld door zonne-energie lokaal in te kopen bij ondernemingen die zonnepanelen op hun daken hebben en door mee te werken aan de bouw van nieuwe zonne-energie installaties. Een mooi voorbeeld hiervan is het project Stralend MVV, waarbij een zonne-installatie op het Stadion de Geusselt wordt geplaatst. 

Ben je een toekomstige partner van ons als het gaat om een groen Limburgs energieproject? Werk je aan een duurzaam energieproject of moet je er nog aan beginnen? Wij werken graag met je samen om je project optimaal te doen slagen én het optimaal in de provincie in te zetten!

Vooral zonne-energie

De opwek van zonne-energie is de meest laagdrempelige productie van duurzame energie. Zonne-energie projecten zijn in onze provincie makkelijker in grote aantallen te realiseren, dan bijvoorbeeld windenergie- of biomassaprojecten. Je kunt de zonnepanelen op daken leggen of op braakliggende velden. Er is geen schoorsteen, geen horizonvervuiling en ze bewegen niet. Daardoor vallen ze nauwelijks op. Wij zetten ons dagelijks in om deze projecten zo goed mogelijk te doen slagen. Niet alleen door mee te werken aan de realisatie, maar ook door de vrijkomende energie optimaal in de provincie in te zetten. Technische kwaliteit, zoals betrouwbaarheid en veiligheid, en financieel resultaat spelen daarbij een belangrijke rol. 

Met onze energie-expertise zijn we in staat de energie tegen een aantrekkelijke prijs in te kopen én te leveren aan Limburgse afnemers. Daar komt overigens géén winstopslag op. We vinden namelijk dat de voordelen naar de producent en afnemer moeten gaan. Wij faciliteren dat proces graag! 

Neem gerust contact op!

Heb je een vraag, verzoek of opmerking? Neem dan contact op via telefoon tijdens kantooruren of via onderstaand formulier.

Ook mogelijke partners in de energiesector in Limburg nodigen wij graag uit om contact op te nemen! 

Contactgegevens

  • Energiebedrijf Limburg
  • Wycker Grachtstraat 38, 6221 CX Maastricht
  • 085 401 1373
  • E info@energiebedrijflimburg.nl 
  • Kantoortijden: maandag t/m vrijdag van 9:00 uur - 17:00 uur