Limburgse groene projecten

Groene energieprojecten

Door samen te werken met Limburgse ondernemers en partners, wordt de energie zoveel mogelijk binnen de eigen provinciegrenzen gewonnen. Bijvoorbeeld door zonne-energie lokaal in te kopen bij ondernemingen die zonnepanelen op hun daken hebben en door mee te werken aan de bouw van nieuwe zonne-energie installaties. Een mooi voorbeeld hiervan is het project Stralend MVV, waarbij een zonne-installatie op het Stadion de Geusselt wordt geplaatst. 

Werk je aan een duurzaam energieproject of moet je er nog aan beginnen? Wij werken graag met je samen om je project optimaal te doen slagen. Lees hieronder meer over onze energie-expertise en dienstverlening. 

Zonne-energie op grote daken

Wij leveren ondersteuning en bieden oplossingen in alle fasen van een zonne-energie project op grote daken, inclusief asbestverwijdering. Dit betekent een begeleiding van idee tot oplevering en zelfs exploitatie. Is het project al in een verder gevorderd stadium, dan kunnen wij ook bepaalde delen voor onze rekening nemen. Zo bestaat de mogelijkheid dat wij voor zakelijke opdrachtgevers de financiering overnemen door middel van een leaseconstructie.

Wij leveren zelf geen zonne-energie systemen en installeren ze ook niet zelf. Hiervoor werken wij samen met Limburgse partners. Het voordeel hiervan is dat we onafhankelijk zijn en hetzelfde belang hebben als onze opdrachtgevers: een optimale kwaliteit tegen een acceptabele prijs.

De intake start met het maken van een scan van de situatie en de mogelijkheden voor zonnepanelen op het dak. Hiervoor hebben wij een korte omschrijving nodig van de daken (wel of geen asbest) en de dakconstructie om te beoordelen of het dak het gewicht van zonnepanelen aankan. Verder vragen wij specificaties van de hoofdaansluiting en het elektriciteitsverbruik, zodat wij kunnen berekenen of het zonne-project haalbaar en rendabel is. Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek!

Onze energie-expertise in

zonne-energie projecten

Begeleiding van A tot Z, van idee tot exploitatie

Advies voor haalbaarheid en rendabiliteit 

Onafhankelijk, dus een optimale kwaliteit tegen een acceptabele prijs

Samenwerking met Limburgse partners

Inkoop en verkoop van zonne-energie

De opwek van zonne-energie is de meest laagdrempelige productie van duurzame energie. Zonne-energie projecten zijn in onze provincie makkelijker in grote aantallen te realiseren, dan bijvoorbeeld windenergie- of biomassaprojecten. Je kunt de zonnepanelen op daken leggen of op braakliggende velden. Er is geen schoorsteen, geen horizonvervuiling en ze bewegen niet. Daardoor vallen ze nauwelijks op. Wij zetten ons dagelijks in om deze projecten zo goed mogelijk te doen slagen. Niet alleen door mee te werken aan de realisatie, maar ook door de vrijkomende energie optimaal in de provincie in te zetten. Technische kwaliteit, zoals betrouwbaarheid en veiligheid, én financieel resultaat spelen daarbij een belangrijke rol. 

Met onze energie-expertise zijn we in staat de energie tegen een aantrekkelijke prijs in te kopen én te leveren aan Limburgse afnemers. Daar komt overigens géén winstopslag op. We vinden namelijk dat de voordelen naar de producent en afnemer moeten gaan. Wij faciliteren dat proces graag! 

Neem gerust contact op!

Heb je een vraag, verzoek of opmerking? Neem dan contact op via telefoon tijdens kantooruren of via onderstaand formulier.

Ook mogelijke partners in de energiesector in Limburg nodigen wij graag uit om contact op te nemen! 


Contactgegevens

  • Energiebedrijf Limburg
  • Wycker Grachtstraat 38, 6221 CX Maastricht
  • 085 401 1373
  • E info@energiebedrijflimburg.nl 
  • Kantoortijden: maandag t/m vrijdag van 9:00 uur - 17:00 uur